Missatge de Benvinguda

Benvinguts al bloc de la secció sindical d'UGT al Camping El Delfin Verde/INTURISA. Des d'aquí tractarem d'informar i d'orientar a tots i totes les teballadores de l'empresa com també amb els seguidors del bloc, tinguin o no relació amb l'empresa. Considerem que una empresa amb més de 40 anys d'història, com és la nostra, té un passat, però sobretot té un futur! Des d'aquí pretenem col·laborar juntament amb l'empresa per tal d'aconseguir els millors resultats possibles pel bé comú.

Què és un sindicat?

0

Posted on : 10/22/2009 | By : Carles | In : , ,

Extret de la Viquipèdia : (Sindicat)

Sindicat

De Viquipèdia

Un sindicat és una associació formada per a la defensa dels interessos econòmics i socials dels seus membres. Els sindicats, segueixen els principis del sindicalisme.

Generalment el terme és aplicat al sindicat obrer, format pel proletariat industrial, però també pot referir-se a d'altres grups, com ara el sindicat camperol, que agrupa els treballadors del camp, el sindicat agrícola, que agrupa sobretot els grans propietaris rurals, el sindicat patronal, o agrupació d'empresaris per a la defensa dels seus interessos, i el sindicat d'estudiants, que agrupa fonamentalment estudiants universitaris.

Els referents principals del moviment sindical a la Catalunya actual són Comissions Obreres (CCOO), que és el primer sindicat en nombre d'afiliats i de representants sindicals, i la Unió General de Treballadors (UGT). Aquestes organitzacions representen prop del 90% dels treballadors afiliats de tot tipus de sectors, amb centenars de milers d'afiliats. Altres sindicats, són la Unió Sindical Obrera de Catalunya de Catalunya (USOC) amb més d´un 3 % de reprensentativitat i més de 10.000 afiliats, la Confederació General del Treball (CGT) que es prop del 2%, i la Confederació Sindical Independent de Funcionaris (CSI-CSIF).

Històricament, el moviment sindical més transcendent a Catalunya (bàsicament als anys 20 i 30 del segle XX), fou la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (0)

Publica un comentari a l'entrada

Share
ShareSidebar